• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
Εκδήλωση γνωριμίας με τους πολίτες του νεοσύστατου Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης 15/12/2011

Αλεξανδρούπολη 15/12/2011         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης η ανοικτή εκδήλωση για τη γνωριμία του νεοσύστατου γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τους πολίτες, στο πλαίσιο του διήμερου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης.

            Το γραφείο Εθελοντισμού, φέροντας το μήνυμα «Μαζί Μπορούμε Καλύτερα», δημιουργήθηκε υπό την άμεση εποπτεία του Δημάρχου προκειμένου ο Δήμος να συμβάλλει ως ουσιαστικός αρωγός στις μέχρι τώρα προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων που ήδη παράγουν πολύτιμο έργο, αλλά και να στεγάσει το φιλανθρωπικό ενδιαφέρον του κάθε  πολίτη που επιθυμεί να οργανωθεί και να προσφέρει σε εθελοντική βάση. Στο πλαίσιο αυτό έχει ως πρώτο του στόχο τη θεσμοθέτηση «ομάδας εργασίας» με αντικείμενο την οργάνωση και τον συντονισμό των εθελοντών, καθώς και τη δημιουργία ενός διευρυμένου μητρώου εθελοντών. Υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού είναι η κ. Καίτη Μακρή.

            Στην διοργάνωση συμμετείχαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και ο Πρόεδρος του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ, κ. Παναγιώτης Ζητάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη εθελοντικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και αρκετοί πολίτες, οι οποίοι μάλιστα συμπλήρωσαν και την αίτηση εθελοντή που μοιράστηκε στην αίθουσα.

            Την εκδήλωση πλαισίωσε η 'Ορχήστρα Φίλων Ελαφράς Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης' που αποτελείται από εθελοντές μουσικούς με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ πραγματοποιήθηκε εμψυχωτική διάλεξη από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κύριο Περικλή Πολυζωίδη, με θέμα 'Η καταγραφή του Εθελοντισμού στην Ελλάδα'.

            Στις δηλώσεις του ο κ. Λαμπάκης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή επισημαίνοντας την ανάγκη της ένταξης του εθελοντισμού στην καθημερινότητα όλων: «Στόχος μας είναι να βρίσκονται οι εθελοντές σε εγρήγορση ώστε να 365 το χρόνο να αναπτύσσονται όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται μια κοινωνία για να είναι ευαίσθητη και ταυτόχρονα δυνατή».

            Με τη σειρά της η κ. Καίτη Μακρή, τόνισε πως η δράση του γραφείου Εθελοντισμού «θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την κοινωνία μας» και προέτρεψε τους όλους δημότες να συμπληρώσουν την αίτηση εθελοντή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «για να δούμε επιτυχίες απαιτείται συμμετοχή και αγκάλιασμα από όλους μας, με προσωπικό ενδιαφέρον και εθελοντισμό αλλάζουμε τα δεδομένα!».

            Το διήμερο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης ολοκληρώνεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο,  όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκπρόσωποι των τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων θα  εκθέτουν το έργο τους.