• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
1ο Διήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εθελοντών – «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Ο Συνδετικός Ιστός των Κοινωνιών» 20/2/2012

Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης - Λ. Δημοκρατίας 306,- 681 00, Αλεξ/πολη – Τηλ.: 2551350189, Fax: 2551064235 – Email: gtip@alexpolis.gr

 

Αλεξανδρούπολη 20/02/2012        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 1ο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εθελοντών που διοργανώθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Φεβρουαρίου. Η προσέλευση των εθελοντών ήταν εξαιρετικά σημαντική για την συνέχιση αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας που ξεκίνησε ο Δήμος.

                Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η οργάνωση των ήδη καταγεγραμμένων εθελοντών σε ομάδες δράσεων, αλλά και η ευαισθητοποίηση όλων όσων επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και εκπαίδευση σχετικά με τις αρχές του εθελοντισμού και την κοινωνική δικτύωση.

                Την έναρξη του σεμιναρίου κήρυξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για την συμμετοχή τους και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να δημιουργήσει διαχρονικούς εθελοντές με διαρκή παρουσία και συνεχή και οργανωμένη δράση στα κοινωνικά δρώμενα.

                Κατά την πρώτη ημέρα τους εθελοντές ενημέρωσε ο επικοινωνιολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, κ. Χαράλαμπος Ζιώγας, ως προς τους σκοπούς και τους στόχους του εθελοντισμού, τις ενέργειες, τα αποτελέσματα και τα οφέλη του, τους τομείς παρέμβασης, τη μεθοδολογία, καθώς και την αξιολόγηση των δράσεων που εκπονούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

                Τη δεύτερη ημέρα, οι εθελοντές υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Γραφείου Εθελοντισμού, κ. Καίτης Μακρή, χωρίστηκαν σε ομάδες βάσει των ενδιαφερόντων τους και εργάστηκαν για την οργάνωση των επόμενων δράσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που συνέταξαν οι ίδιοι οι εθελοντές, από την πρώτη διημερίδα επιμόρφωσης προέκυψαν τα εξής:

                 «Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου, μια ομάδα πολιτών συμμετείχαμε σε διήμερη συνάντηση με θέμα «Εθελοντισμός: Συνδετικός ιστός των κοινωνιών». Στόχος του διημέρου ήταν αφενός να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και η κοινή γνώμη σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα ισχυρό εθελοντικό κίνημα.

                Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε ένας χάρτης προτεραιοτήτων για την περιοχή. Κρίσιμοι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούν οι δράσεις της ομάδας είναι οι εξής: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Η ομάδα παραμένει ανοιχτή συνεχώς για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει και να συντελέσει στην προσπάθεια αυτή, ενώ μπορεί να επικοινωνεί και με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα τηλέφωνα 2551064184 &2551064227 και στο email ethelontismos@alexpolis.gr

                Τα σχέδια δράσης των ομάδων θα δημοσιοποιηθούν στον Τύπο και θα είναι διαθέσιμα στην έδρα του σώματος Τοπικών Εθελοντών. Καλούμε όλους τους πολίτες  σε μια έκρηξη αγάπης και αλληλεγγύης, ώστε στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, να συνδράμει ο καθένας μας με όποιο τρόπο μπορεί».