Αλεξανδρούπολη 02/05/2012
Τον Πανελλήνιο και Παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, αθλητή του ΜΓΣ Εθνικού, Γεράσιμο Βαλλιάνο, συνοδευόμενο από τον προπονητή του, κ. Ηλία Δόβρη, δέχτηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 12:00 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.
Ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ’ δημοτικού εντυπωσίασε με τις εξαιρετικές επιδόσεις του στο σκάκι, αφού κατάφερε να διακριθεί σε δύο μεγάλες διοργανώσεις τον περασμένο μήνα, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα (7-9 Απριλίου), ενώ λίγες ημέρες αργότερα (16-22 Απριλίου) αναδείχτηκε πρωταθλητής και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Ερασιτεχνών κάτω των 12 ετών.
Ο Γεράσιμος Βαλλιάνος και ο προπονητής του επισκέφτηκαν το Δήμαρχο προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στη διοργάνωση των ημιτελικών αγώνων του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στο Σκάκι που διεξήχθησαν στην Αλεξανδρούπολη στις 10 και 11 Μαρτίου.








