• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων 20/11/2013

Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης
Λ. Δημοκρατίας 1, Μύλος Μασούρα (2ος όροφος) 681 00, Αλεξανδρούπολη –
Υπεύθυνη: Αικ. Ευστρ. Μακρή
Τηλ.: 2551089924, 2551064203
Fax: 2551089941
Email: ethelontismos@alexpolis.gr

Αλεξανδρούπολη 20 /11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (17 Νοεμβρίου) πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά Εκδηλώσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης στα θέματα Οδικής Ασφάλειας που συντονίζονται από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, το Τμήμα Τροχαίας και τον Σύλλογο Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, τους Ποδηλάτες Αλεξανδρούπολης, τον πανελλαδικό Σύλλογο «SOSTE-Τροχαία Εγκλήματα», τον σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Έβρου αλλά και απλούς πολίτες που δίνουν σθεναρό παρών.

Το πρωί της 24ης Νοεμβρίου στις 10 με το πέρας της θείας λειτουργίας θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο Επιμνημόσυνη Δέηση γιατα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να παραστούν με φωτογραφίες των ανθρώπων που έχασαν στην άσφαλτο και ένα λουλούδι.

Αμέσως μετά στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία μέχρι τη 1:30 μμ από την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης για όσους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης σε περιπτώσεις θυμάτων στο δρόμο, που επέζησαν.


Ακολουθεί σιωπηλή πορεία από τη Μητρόπολη και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο. Η Τροχαία Αλεξανδρούπολης θα διανέμει έντυπο υλικό με κανόνες οδικής ασφάλειας, και για τη διευκόλυνση της συγκέντρωσης θα έχει κλείσει το δρόμο. Θα είμαστε εκεί με τις φωτογραφίες των αγαπημένων μας για να φωνάξουμε τα ονόματά τους εκεί στο δρόμο!

Το αυτοκίνητο πρέπει να παραμένει ένα ειρηνικό μέσο μεταφοράς και όχι εργαλείο θανάτου.

Στις 12:00 θα ξεκινήσει η μαύρη ποδηλατοπορεία με τον γύρο της πόλης αφιερωμένη από τους Ποδηλάτες Αλεξανδρούπολης στα θύματα των τροχαίων με κύρια -αλλά όχι μόνη αναφορά -στους ποδηλάτες – θύματα.


Άναμμα των κεριών που θα σχηματίσουν στην άσφαλτο το σύμβολο της πεταλούδας με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση “Πεταλούδες στην Άσφαλτο: Αόρατοι ναι, Ανύπαρκτοι όχι” με στόχο να πάρει όσο το δυνατόν μαζικότερες διαστάσεις αφού είναι σημαντικό να συμμετέχουν οικογένειες με θύματα στο δρόμο και να καταγραφούν τα σημεία φυγής των αγαπημένων τους. Όσο πιο ενημερωμένοι σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι οι πολίτες μιας κοινωνίας τόσο περισσότερο θα αποφεύγονται τα δυστυχήματα.

Στις 3 και στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνουν ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα οδικής ασφάλειας και υποστήριξης οικογενειών με θύματα στο δρόμο, ενώ παράλληλα με μέλη του SOSTE, του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης θα γίνουν τοπικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα.


Στις 12 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις λήγουν στο Δημοτικό Θέατρο με τη Μεγάλη Συναυλία Αγάπης και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης από την Ορχήστρα Φίλων Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία τον σύλλογο ΑΜΕΑ Έβρου και με τον SOSTE πανελλαδικό σύλλογο, αφιερωμένη στην οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ και ειδικά από τροχαία.
Στην Αλεξανδρούπολη μπορείτε στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης (2551089924 & 2551064203) να δηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο κίνημα 'Πεταλούδες στην Άσφαλτο: Αόρατοι Ναι Ανύπαρκτοι Όχι'.