• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
Ομάδα Υποστήριξης Γονέων που βιώνουν την ξαφνική απώλεια παιδιού τους από τροχαίο δυστύχημα αλλά και όποια άλλη αιτία από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης 19/3/2014

Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης
Λ. Δημοκρατίας 1,
Μύλος Μασούρα (2ος όροφος)681 00, Αλεξανδρούπολη
Υπεύθυνη: Αικ. Ευστρ. Μακρή
Τηλ.:2551089924,2551089941
Fax:2551089941
Email:ethelontismos@alexpolis.gr

                                       Αλεξανδρούπολη 19/03/2014

Ομάδα Υποστήριξης Γονέων που βιώνουν την ξαφνική απώλεια παιδιού τους από τροχαίο δυστύχημα αλλά και όποια άλλη αιτία από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η Ομάδα Εθελοντών που δικτυώνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για τρίτη συνεχή χρονιά, συμπλέοντας με τονSOSΤροχαία Εγκλήματα, Πανελλαδικό Σύλλογο Οικογενειών με Θύματα από Τροχαίοwww.soste.gr, δημιουργούν τις συνθήκες και στην Αλεξανδρούπολη για εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης γύρω από την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων στο Δρόμο (Τρίτη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου) που συμπεριλαμβάνουν ομιλίες για την οδική ασφάλεια, ημέρες αιμοδοσίας,ετήσιο ομαδικό μνημόσυνο, συναυλίες με έσοδα προς θύματα από τροχαία που έχουν επιβιώσει, πρωτοβουλία κινήματος «Πεταλούδες στην Άσφαλτο».

Πρόσφατα, στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Γονέων σε Πένθος που ονομάζεται «Ομάδα Ζωής». Οργανώθηκε σε συνεργασία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την έμπειρη Ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και συντονίζεται από τον κύριο Πασχάλη Κεκέ, ΨυχολόγοMSc.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις και από την αρχική συζήτηση η πρόταση που προέκυψε είναι:

- Η ομάδα να αποτελείται από γονείς σε πένθος, συγγενικά και στενά φιλικά πρόσωπα ανθρώπων που χάθηκαν σε τροχαίο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενήλικες.

- Η ομάδα θα συναντιέται κάθε 15 ημέρες, θα είναι ανοιχτή σε νέους συμμετέχοντες και οι συναντήσεις θα διαρκέσουν για όσο καιρό κριθεί σκόπιμο.

- Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (μέγιστο 15 άτομα)

- Η προσφορά είναι εθελοντική και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

- Τέλος μετά από συζήτηση θεωρήθηκε πως η ομάδα θα πρέπει να διευρυνθεί συμπεριλαμβάνοντας κάθε άνθρωπο με απώλεια.

- Υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα στον Μύλο Μασούρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, όπου στεγάζεται το Γραφείο Εθελοντισμού για να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις εκεί, κάθε δεύτερη Τετάρτη 6:30μμ.

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα 3οςόροφος, Μύλος Μασούρα.

Παράκληση οι ενδιαφερόμενοι/ες να δηλώσουνάμεσατο ενδιαφέρον τους στο2551089924ή6948484668ώστε να γίνει μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση για το ποια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει. Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα στοinbox τουFacebook του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/grafeioethelontismou.dimoualexandroupolis?fref=ts

ήemailστοethelontismos@alexpolis.gr.

Από τους παραπάνω ιστότοπους του Γραφείου Εθελοντισμού και κυρίως από την ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης www.alexpolis.gr, θα υπάρχει με δελτία τύπου μόνιμη παροχή πληροφόρησης, αλλά και επιπλέον λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πολύ σημαντικής αυτής δράσης.