ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

5 ώρες πριν

Alexandroupolis Public Library

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ/ Σας ευχόμαστε καλό Σαββατοκύριακο μ' ένα βιβλίο στο χέρι...

 Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου: επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης 25 μαθητές της Γ’ Τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα» όπου το θέμα του μήνα Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένο στο καλλιτεχνικό κίνημα «BAUHAUS». Η συγκεκριμένη δράση συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από το προσωπικό του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο συνεργασίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος.
 Τρίτη 12 Φεβρουαρίου: 20 μαθητές από το γυμνάσιο Οργάνης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, ξεναγήθηκαν στο χώρο και γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας της.
 Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση 20 παιδιών, φίλοι της βιβλιοθήκης, που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα». Αφιερώσαμε τον Φεβρουάριο στην τέχνη με μια παρουσίαση του κινήματος Bauhaus που γεννήθηκε στη Γερμανία πριν 100 χρόνια το 1919 και επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη όχι μόνο της μοντέρνας τέχνης αλλά και την αντίληψή μας για σημαντικά θέματα όπως η εκπαίδευση και ο σχεδιασμός των σχολείων. Στη συνάντηση αυτή τα παιδιά εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν τη δική τους αφίσα με την τεχνική του κολάζ εφαρμόζοντας τις τεχνικές και τρόπο σκέψης που ακολουθούσαν οι καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το Bauhaus.
 Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση με το πέρας της οποίας ολοκληρώθηκε ο κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα» για το μήνα Φεβρουάριο που ασχολήθηκε με το κίνημα του Bauhaus. Στην τελευταία αυτή συνάντηση συμμετείχαν 19 παιδιά τα οποία σχεδίασαν και κατασκεύασαν τα δικά τους κοστούμια που περιόριζαν την ελευθερία των κινήσεων και χόρεψαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Όσκαρ Σλέμερ (Oskar Schlemmer, γερμανός ζωγράφος, γλύπτης και σκηνογράφος). Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το «Τριαδικό Μπαλέτο», τη μηχανική κίνηση δηλαδή, εμπνευστής του οποίου ήταν ο Όσκαρ Σλέμερ. Μέσω της τεχνικής αυτής τα παιδιά μετατράπηκαν θα λέγαμε σε κούκλες, με απόλυτα στιλιζαρισμένη κίνηση.
 Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου: το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη και ο εκδοτικός οίκος ΤΡΑΥΛΟΣ διοργάνωσαν εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
όπου φιλοξένησαν τον συγγραφέα Ανδρέα Λύκο για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Το πιστόλι του Νεύτωνα». Για το βιβλίο μίλησαν ο Χρήστος Ράπτης και η Άννα Δεληγιάννη Τσιουλπά.
 Συνεχίζεται η διαδικασία της απογραφής και καταλογογράφησης των νέων βιβλίων που προστέθηκαν στο αρχείο της βιβλιοθήκης μετά την πρόσφατη αγορά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και αυτών που προστέθηκαν μέσω δωρεών.
 Μεγάλος αριθμός σπουδαστών και φοιτητών και δημοτών χρησιμοποίησαν και αυτή την εβδομάδα τα αναγνωστήρια, και δημότες χρησιμοποίησαν το δανειστικό της τμήμα.
 Το προσωπικό της βιβλιοθήκης συνεχίζει την διεκπεραίωση διαδικασιών για την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης. ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Προβολή στο Facebook

2 μέρες πριν

Alexandroupolis Public Library

Βιβλιοπαρουσίαση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.Πότε; Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 19:30. Ποίος; Το Βιβλιοπωλείο Βαταμίδη και ο εκδοτικός οίκος ΤΡΑΥΛΟΣ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα Ανδρέα Λύκου "Το πιστόλι του Νεύτωνα". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Ράπτης και η Άννα ΔεληγιάννηΤσιουλπά. ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Προβολή στο Facebook