cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη, 27/7/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου,​​ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού​​ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου​​ του​​ Υπουργείου​​ Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις 3 Αυγούστου με την​​ παράσταση​​ Anamnesis​​ / Αρχαία Ζώνη.​​ ​​ 

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση χορού, μουσικής και λόγου σε σύλληψη, χορογραφία και σκηνοθεσία Αποστολίας Παπαδαμάκη.​​ Η διακεκριμένη διεθνώς ερμηνεύτρια, σκηνοθέτιδα και χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου» τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.​​ Συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την Ιστορία, αντλεί έμπνευση από την αρχαία πόλη που είχε διάρκεια ζωής περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες και μας καλεί να θυμηθούμε την καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, της​​ αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής, αξίες και έννοιες που διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες αυτόν τον τόπο, στην ακτή του πολύτροπου Θρακικού πελάγους.

Στο πολύμορφο ταξίδι της «ANAMNESIS/AΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ» μαζί με την
χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη, συμπράττουν,​​ ο συνθέτης Τρύφων Κουτσουρέλης, ο καταξιωμένος​​ θρακιώτης​​ ηθοποιός,​​ Γιάννης Στάνκογλου,​​ η ερμηνεύτρια​​ Μαρία Παπαγεωργίου​​ με την αισθαντική φωνή της και παιδιά από τις καλλιτεχνικές σχολές της Αλεξανδρούπολης.

Πώς θα δείτε την παράσταση:​​ 

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο με ονομαστική κράτηση θέσης στον ακόλουθο σύνδεσμο:​​ https://forms.gle/7qzLGUYjqs1JSJA96

Θα πρέπει να βρίσκεστε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης το αργότερο στις 18.50. Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19.00 και θα τελειώσει στις 21.30.

Το πρώτο μέρος της παράστασης είναι περιπατητικό ενώ στο δεύτερο μέρος θα κάθεστε σε μαξιλάρια.​​ Να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια, η παράσταση είναι περιπατητική και οι δράσεις της απλώνονται σε μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου.

Φροντίστε να είστε ντυμένοι ανάλογα με τι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη τη μέρα. Να έχετε μαζί σας πόσιμο νερό. Παρακαλούμε να αποφύγετε τα πλαστικά μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ρυπάνει το περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.​​ 

Δεν θα υπάρχει χώρος για να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, έτσι θα πρέπει να τα μεταφέρετε μαζί σας.​​ Τα κινητά τηλέφωνα θα απενεργοποιηθούν. Δεν θα επιτρέπονται βίντεο ή φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η παράσταση υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.​​ Η εκδήλωση και η επίσκεψη του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο​​ θα διεξαχθεί​​ σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID_19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.